Have less but the best

Up-down, high-low, empty or full.  Emoties wisselen zich af, bij velen onder ons, vermoed ik.  En heel snel eigenlijk.  Van wild enthousiast over een meesterlijk nieuw idee, naar diep ontgoocheld wanneer dat eigenlijk niet zo ingenieuze plan met de grond wordt gelijk gemaakt.  Als ik voor mezelf spreek, mag ik wel zeggen dat ik vol voor een nieuwe uitdaging kan gaan.  Blij en ongeduldig als een kind.  Maar ik weet ook als geen ander hoe het voelt om met je smoel tegen de grond te gaan.  Bam, weg dromen!  Voor eventjes dan toch.  Want ik ben heel snel terug warm te maken voor het volgend avontuur.  Dat is het grote voordeel.  Ik blijf niet hangen in emoties.  Maar kunnen we die gevoelens eigenlijk een beetje onder controle houden?  Ik las dat je er zelf voor kiest of je je gedachten je leven laat bepalen: Rule your mind or it will rule you.  Maar ik ben niet overtuigd.  Soms overvalt een gevoel je toch gewoon en is het onmogelijk te onderdrukken.  Als een idee je niet loslaat is het misschien niet bedoeld om los te laten.  Nu zit ik al een tijdje te broeden op het plan dat ik een professionele weg wil inslaan in de zorgsector.  Gezelschap en waardigheid geven aan eenzame senioren is de basis.  Het gaat veel ruimer dan dat maar ik kan alvast verklappen dat er ook plaats is voor Lydia’s verhaal.  Zij blijft mijn inspiratie in alles.  Als zij er niet bij is, klopt het plaatje niet.  Dus dat stukje hemel op aarde dat ik wil creëren, is ondenkbaar zonder een goede latte macchiato.

Hier gaan we weer, ik heb er mij terug  volledig in gesmeten.  Voorlopig loopt alles goed, iedereen denkt vrolijk met me mee, tot nu toe, geen tegenslagen.  De komende weken heb ik wat meetings met algemene directeurs en hoge pieten die mijn lot zullen bepalen.  Zien ze the bigger picture?  Zijn ze klaar om net zoals ik, terug te geven voor al hetgene wat we krijgen?  Heel belangrijk dat zij daar klaar voor zijn want iemand (en die iemand kan ik niet zijn) moet ook wat kapitaal ophoesten.  Investeren zal ik wel doen maar symbolisch dan, investeren met hart en ziel.  Als we mijn engagement kunnen combineren met een ‘suiker-Coucke-oom’ dan raken we al een heel eind.  Benieuwd hoe lang mijn wereldverbeteraarsdrang overeind blijft.  Mijn eerste meeting is alles bepalend!

Wat er ook gebeurt, beloof me dat je altijd dromen blijft achterna gaan.  Wat andere ook zeggen, hoe vaak je ook wordt neergehaald, op een dag vind je datgene wat echt bij je past.  En je moet niet schikken voor minder.  Niet in verliefdheid, niet in professionele beslissingen, in niets in je leven.  Nooit.  Dat doe ik ook niet.  Maar je moet weten wanneer te vechten.  Pick your battles.  Spring niet voor alles op de barricade.  Ook dat doe ik niet (meer).  Maar geloof moet je behouden!  En wilskracht!  Ook dat doe ik.

I’m too full of life to live half!